Interieur lounge

Eerder dit jaar hebben we naar aanleiding van een workshop enkele uitgangspunten voor het interieur van de lounge benoemd. Een combinatie van helder en warm, en verschillende elementen zoals een semi-professionele keuken, een luie zithoek bij een haard, een actieve zit, een scherm voor presentaties, een bibliotheek, een logeerunit die ook voor vergaderingen kan worden gebruikt, een terras en ruimte voor kunst en aankondigingen waren resultaat van deze sessie. Daarnaast hebben we nagedacht over het al dan niet plaatsen van een biljart of fitness apparatuur. We hebben nog wel wat tijd voor we over alle elementen een besluit hebben moeten nemen, maar het is goed om ons toch al wel vast een beeld te vormen van die dingen die én passen in de ruimten die we tot beschikking hebben én niet onbetaalbaar zijn én we vaak willen gebruiken. Jullie reacties op dit bericht zijn dan ook meer dan welkom.

Met Dianne Bonekamp van Maas Architecten is er een concept ontwerp ontstaan dat we verbeelden in de onderstaande schetsen. De basis gaat uit van enerzijds open plekken en anderzijds juist meer besloten plekken. Zoveel mogelijk natuurlijke materialen en een bijpassende kleurstelling met enkele accenten. In de schetsen zijn onder meer ronde tafels te zien. Dat moeten rechthoekige worden opdat we ze ook kunnen schakelen tot bijvoorbeeld een lange eettafel.

Als laatste beeld is van de keuken een voorstel opgenomen van Bruynzeel. We denken dat we deze keuken in deze uitvoering ook kunnen financieren, maar zijn daarvan nog niet zeker.

4 antwoorden op “Interieur lounge”

 1. Voorbericht
  Hierbij doe ik een reactie op deze informatie die mij nu is toegestuurd, ik vind het wel jammer van Vitaal&Zo dat wij bij de beslissing om in te stappen in het project ParkEntree Fase 2 in de Contractdocumentatie en in de ons verstrekte brochure geen bijlage is verstrekt dat er al een bewonersvergadering is geweest onder de eerste bewoners van ParkEntree om een indeling van de lounge te realiseren en wij hadden dan graag de notulen inzichten graag ingezien zo dat wij van te voren geweten hadden hoe de bewoners er over dachten, dan had ik daar vroegtijdig mijn mening over kunnen geven en had het misschien al meegenomen kunnen worden in de opstellingen die nu gemaakt zijn.

  Naar aanleiding van de schets heb ik wel een paar vragen en opmerkingen.
  Persoonlijk vind ik schets onduidelijk en verwarrend omdat er geen duidelijke maatvoeringen zijn ingevuld zo dat ik in een oogopslag inzicht had kunnen krijgen over de ruimtes. De duidelijkheid van de van de toiletgroep begrijp ik niet geheel. Waar komt de verplaatste deur. Als de toilet aan de kamerzijde geplaatst wordt, kan misschien de ruimte achter de voordeur benut worden voor andere doeleinden bv Fysio. En ik vraag mij ook af of de geprojecteerde fitnessruimte ook ingericht kan worden voor logeerruimte zodat er meer ruimte vrij komt in de lounge, en ik vind het vreemd dat het lichtste en ruimste gedeelte van de lounge geheel gevuld wordt met de semiprofessionele keuken, want dan komt er ook meer ruimte vrij om een biljart te kunnen plaatsen waar in de brochure over geschreven wordt, en ik maak mij er sterk voor om een biljart te realiseren want biljarten kan je blijven doen tot op zeer hoge leeftijd!!!!, en je kan het ook nog leren op oudere leeftijd. De keuken kan dan geplaatst worden naast de toiletten waar de haard geprojecteerd is. Persoonlijk vind ik dat je de ruimte van de doorgang niet moet opvullen met sokkels kunst kan ook aan de muur, deze ruimte kan beter opgevuld worden met een gezellige rondzit. Persoonlijk kunnen wij ons door u gepresenteerde opstellingen niet in vinden. Maar wij verwachten van Vitaal&Zo dat er zo spoedig mogelijk na de vakantieperiode met alle bewoners een bijeenkomst gehouden wordt zodat ik ook mijn zegje kan doen en mijn ideeën kan ventileren.
  Bij deze verwacht ik van Vitaal&Zo alsnog de getekende intekenlijst van de aanwezige personen en de notulen van de toen besproken ideeën mij toegestuurd kan worden, en dat Vitaal&Zo contact opneemt met de Bouwer en de projectontwikkelaar bekend als Bots Bouwgroep BV en Blauwhoed Projectontwikkelaar, om eventuele wijzigingen toch te kunnen inpassen.
  Bij het aangaan van de koopovereenkomst van mijn appartement ben ik contractueel verplicht lid geworden, maar dan heb ik hopelijk toch ook mijn recht gekregen om inspraak te kunnen doen in de opzet van inrichten en activiteiten wat met de lounge betrekking heb zoals andere kopers ook hadden, door mijn inziens onnodige haast door u voel ik mij gedupeerd. Persoonlijk vind ik dat er door Vitaal&Zo een grote valse start gemaakt is ten opzichte van de latere kopers van de appartementen.
  Met vriendelijke groet, Lau Vis
  Bouwnummer 82
  Tel.06 54207840.

 2. Beste Lau Vis,

  dank voor uw reactie. We hebben inmiddels uitgebreid met elkaar gesproken over het hoe en waarom van de keuzes die gemaakt zijn, zoals de plaatsing van de keuken en het dubbel gebruik van de logeer/vergaderkamer, de vele keuzes die nog gemaakt moeten worden en waarbij uw stem vanzelfsprekend ook van harte welkom is, en over de planning die noodzaakt om sommige keuzes te maken op een moment dat dat nog lang niet aan de orde lijkt te zijn. Dat laatste heeft dan weer te maken met de vele voorbereidende werkzaamheden die elk vastgoedproject kenmerken.

  hartelijke groet
  Alex

  1. Ook ik ben geïnteresseerd in de inrichting van de lounge .
   Daarbij is bij mij de vraag gerezen wie die inrichting gaat betalen en wat het budget daarvoor is.
   Uit de brochure is bij mij de indruk gewekt dat de inrichting door de verkoper/aannemer zou worden gefinancierd.
   Klopt dat?
   Wie gaat uiteindelijk bepalen hoe de lounge gaat worden ingericht en nogmaals: wat is het beschikbare budget?

   Is het u bekend dat deze pagina niet is beveiligd?
   Waarom is dat?

   Met vriendelijke groet,

   M.E. Bezemer-Vlaskamp
   Bouwnummer 72

 3. Beste ook wij zouden graag onze inmenging in de besluitvorming willen hebben. Ook wij zijn een voorstander van biljart/pool tafel en zeker van een fysio ruimte met fitness apparatuur. Dit is ook 1 van de redenen waarom wij voor dit appartement hebben gekozen.

  Met vriendelijke groet,

  Angelique en Diana
  Bouwnummer 62

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.