Voorlopig Ontwerp-Plus voor de Tuinen

Gisteren presenteerde Jesse van Keeken van Buiten5 het VO+ (of eigenlijk een Concept Definitief Ontwerp – vaktaal :-)) voor de beide tuinen in ParkEntree. Fijn dat het ontwerp zeer positief werd ontvangen door alle aanwezigen. De idee is dat nu een uitvoerder wordt gezocht die beide tuinen min of meer tegelijk kan gaan aanleggen. Voor de uitvoering gaan we uit van september of oktober.

In het ontwerp dat nu voorligt zijn alle wensen die tijdens de vorige cocreatiesessie naar voren kwamen verwerkt. Met als resultaat: twee tuinen die tweelingen zijn en toch anders.

De gemeente Schiedam en Blauwhoed dragen zorg voor de kosten van een al heel mooie basistuin met verhardingen, drainage en beplanting. Extra elementen, zoals verlichting of meubilair zullen we vanzelfsprekend vanuit de Vereniging ParkEntree moeten bekostigen. Daarvoor plannen we op niet al te lange tijd een overleg in.

3 antwoorden op “Voorlopig Ontwerp-Plus voor de Tuinen”

  1. Wij zijn de nieuwe toekomstige bewoners van hofappartement bouwnummer 83.
    Graag willen wij op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen rondom Park Entree.

  2. Wat. Vreemd wij hadden gezegd geen boom te willen ivm de zon.
    Nu wordt er volgend de tekening 1 naast mijn buren rechts geplaatst. Wat betekend dat de zon tegen gehouden wordt door de bladeren.

    Daarnaast hebben wij gezegd geen zitje voor onze deur te plaatsen ivm onze hond. Nu plaatsen jullie zitjes dichtbij onze slaapkamer.
    Hier worden wij niet vrolijk van. We zijn teleurgesteld in deze tekening. De heuvel van 1 meter hoog wordt naast onze slaapkamer geplaatst .

    Al met al een ontevreden gevoel. Wij hopen dat dit aangepast gaat worden.

  3. Wij zijn toekomstige bewoners van bouwnummer 51 (ofwel Klaas Katerstraat 21) , inclusief een terras pal naast de lounge. Wij kunnen op de tekening niet zien wat de gele vlakjes betekenen. En komt er een soort van toegang aan de achterzijde?
    Kunt u ons een vergroot stukje van de tekening met betrekking tot ons toekomstig terras mailen. Wij willen dit omdat het ons terras wordt en hier zonodig iets van vinden, zoals de afscheiding met de lounge e.d..

    Met vriendelijke groet Theo en Marian Bouwens

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.